افزودن مکمل سويا به رژيم غذايي سبب بهبود کنترل قند خون در زنان سالمندي که در معرض خطر يا اولين مراحل ديابت نوع دوم هستند، نميشود
. به گزارش رويترز هلث، مطالعات دانشمندان که نتايج آن در نشريه آمريکايي تغذيه باليني درج شده است حاکي است مکملهاي سويا براي افراد ديابتي بيفايده است. تحقيقات آزمايشگاهي بيانگر آن است که پروتئين سويا و ايزوفلاونهاي سويا به نام فيتواستروژن، ذراتي هستند که از نظر ساختاري شبيه به استروژن بدن عمل ميکند و ممکن است به کنترل سطح قندخون کمک کند. اما کارآزماييهاي باليني نشان ميدهد که در افراد ديابتي اين طور نيست. در مطالعه اخير در هنگ کنگ 18 زن يائسه که بيماري پيش ديابتي داشتند يعني قند خونشان بالا بود اما نه حدي که برايشان تشخيص ديابت نوع دوم گذاشته شود، يا در مراحل اوليه بيماري ديابتي بودند را مورد ارزيابي قرار دادند. اين زنان به سه گروه تقسيم شدند، يک گروه از مکمل پودري حاوي پروتئين شير استفاده ميکردند. گروه ديگر مکمل پروتئين شير به علاوه ايزوفلاونيد سويا مصرف ميکردند گروه سوم هم مکمل پروتئين سويا همراه با ايزوفلاونيدهاي اضافي دريافت ميکردند. به هر سه گروه گفته شد که مکملها را با هر نوشيدني هر روز صبح مصرف کنند. بعد از گذشت 6 ماه تيم تحقيقاتي دريافت هيچ مزيت آشکاري از مصرف سويا يا مکمل ايزوفلاونيدهاي به اضافه شير در کنترل قند خون زنان يا سطح هورمون تنظيم کننده انسولين ديده نشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر