کانون ایرانیان

۱۳۸۹ مرداد ۹, شنبه

پرزيدنت اوباما: سارا، شين و جاش هرگز برای دولت آمريکا کار نکرده اند

امروز، شنبه، سی و يکم ماه ژوئيه برابر با نهم مرداد، يکسال از بازداشت سه کوهنورد آمريکايی، سارا شورد، شين بائر، و جاش فتال توسط دولت جمهوری اسلامی ايران می گذرد. اين سه هنگام کوهنوردی، در کوهستانهای مرزِ ميان ايران و عراق دستگير شدند و اکنون، يکسال است که سرگردان و بلاتکليف و به دور از خانواده و عزيزان خود در زندان جمهوری اسلامی ايران به سر می برند.

به اين مناسبت روز جمعه بيانيه ای از سوی پرزيدنت اوباما، انتشار يافت.رييس جمهوری آمريکا در اين بيانيه می گويد:

«در اينجا مايلم به طور کاملاً شفاف و واضح اعلام کنم: سارا، شين و جاش هرگز برای دولت آمريکا کار نکرده اند. آنها، فقط نمونه بارز جوانان روشنفکر و ماجراجوی آمريکايی و با روحيه ای انسانی هستند. آنها آموزگار، هنرمند و مدافع عدالت اجتماعی و حفظ محيط زيست هستند. آنها هرگز نه تنها هيچگونه کينه يا عداوتی با ايران نداشته اند بلکه احترام زيادی برای مردم ايران قائلند.

«من از دولت ايران خواستار آزادی بی درنگ سارا، شين و جاش هستم. بازداشت آنها هيچگونه ارتباطی با مسائل و اختلافات موجود ميان ايالات متحده جامعه بين المللی و دولت ايران ندارد. اين يک مورد انسانی است زيرا اين سه جوان جرمی مرتکب نشده و کاملاً بی گناه هستند. دولت ايران به عنوان يکی از متعهدان به کنوانسيونهای حقوق بشر بايد به مسئوليتهای خود و اصول عدالت پايبند باشد و اجازه دهد، سارا، شين و جاش به آغوش خانواده های خود بازگردند.»

«اين درخواست توسط مردم بسياری از کشورها به طنين درآمده و از سوی همه کسانی که به شأن و آزادی نوع بشر احترام می گذارند تکرار می شود.

«من در اينجا، مايلم به طور مشخص به رنجی اشاره کنم که خانواده اين سه جوان در حال حاضر بر دوش دارند. اوايل هفته گذشته من با مادران اين سه جوان صحبت کردم. مادرانی که به طور خستگی ناپذير، برای آزادی فرزندان خود تلاش می کنند. اقدام دولت ايران، در جهت ايجاد امکان ملاقات اين مادران با فرزندانشان، قابل تحسين بود اما نمی توانم حتی تصور کنم که بازگشت اين مادران، بدون فرزندان خود، تا چه حد دردناک بوده است. من به اين مادران اطمينان دادم که هميشه به ياد سارا، شين و جاش هستم و دعای خير من همراه آنهاست و دولت ايالات متحده آنچه را که در توان دارد به کار می گيرد تا آنها را صحيح و سالم بازگرداند.

«من هفته گذشته با همسر رابرت لوينسون نيز ملاقات کردم. شخصی که از بيش از سه سال پيش تا کنون در ايران، ناپديد شده است. ما هنوز هيچگونه اطلاعی از وضعيت او نداريم و بارديگر از دولت ايران می خواهيم اطلاعات در مورد جا و مکان او را در اختيار ما بگذارد. زمان آن رسيده است تا اقدامی در جهت بازگشت لوينسون به آغوش خانواده و دوستان خود که درد و رنج زيادی در دوری از او متحمل شده اند، صورت گيرد. دعای خير ما شامل حال او می شود و ما حداکثر تلاش خود را برای بازگرداندن او به آغوش خانواده خود، به عمل می آوريم.

«هر يک از اين موارد يادآور شأن انسانی و ضرورت اجرای عدالت است. همه مردم آمريکا در حمايت از اين شهروندان که در خارج از کشور بطور ناعادلانه در زندان رنج می برند در کنار يکديگر ايستاده اند. ما آرام نمی گيريم تا زمانيکه آنها به وطن بازگردند.»

در همين حال به مناسبت اولين سالگر بازداشت سه آمريکايی در ايران روز جمعه مراسمی در شهر نيويورک، برگزار شد.

اعضاء خانواده اين سه نفر همراه با ديگرحاميان آزادی آنها پلاکاردهايی را در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود «کوهنوردان را آزاد کنيد: ۳۶۵ روز.» در اين مراسم مادران اين سه تن اعلام کردند که از حدود دو ماه پيش و از زمان ملاقات با فرزندان خود در تهران خبری از وضعيت آنها ندارند. سارا شورد، شين بائر و جاش فتال سال گذشته در مناطق مرزی ايران و عراق، دستگير شدند. در حالی که دولت ايران آنها را به جاسوسی متهم کرده است خانواده آنها تاکيد دارند که فرزندان آنها هنگام کوهنوردی در مناطق کردستان عراق به اشتباه وارد مرزهای ايران شده اند. دولت آمريکا نيز اتهام های دولت ايران را رد می کند. قرار است روزهای شنبه و يکشنبه تظاهرات ديگری در حمايت از آزادی اين سه آمريکايی در کشورهای مختلف از جمله در فرانسه، هند و بريتانيا، برگزار شود. به مناسبت سالگرد زندانی شدن اين سه آمريکايی، وزير امور خارجه آمريکا و سازمان عفو بين الملل نيز بيانيه هايی منتشر کردند و خواهان آزادی اين سه نفر شدند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر