کانون ایرانیان

۱۳۸۹ مرداد ۱۱, دوشنبه

زادروز ارتش آزاديبخش خلق و اعلام اينكه تفكر جنگ سرد هنوز جهان را ترك نكرده است

«يکم ماه اوت» زادروز ارتش آزاديبخش خلق People Liberation Army (چين) است كه بزرگترين نيروي مسلح جهان بشمار مي رود. اين ارتش در اين روز در سال 1927 به عنوان بازوي نظامي حزب كمونيست چين به وجود آمده است. در همين روز در سال 1945، اين ارتش خودجوش نيروهاي متجاوز ژاپن را كه ارتش دولت مركزي چين در طول 12 سال نتوانسته بود متوقف سازد شكست داد و وادار به تسليم شدن كرد.

به مناسبت اين زادروز، يكم اوت 2008 روزنامه نگاران ملل ديگر كه براي پوشش مسابقه هاي المپيك به پكن رفته بودند از يك پادگان هشت هزاري نفري ارتش آزاديبخش خلق PLA در اين شهر ديدن كردند كه همه جنگ افزارها ساخت چين بود. شمار افراد ارتش خلق به مراتب بيش از چهار ميليون است. اين ارتش داراي همين ميزان ميليشياي سنگين اسلحه و دو برابر اين شمار، ميلشياي سبك اسلحه است. به دليل وجود نظام وظيفه در چين، هرآن كه لازم شود مي توان ظرف مدتي بسيار كوتاه دهها ميليون از سربازان منقضي خدمت را نيز به زير پرچم فراخواند. اين ارتش بيش از چهار دهه است كه داراي دندان اتمي شده و براي جمع آوري اطلاعات از ماهواره هاي متعدد استفاده مي كند. پيش بيني شده است كه در دههآينده بودجه دفاعي چين كه هر سال 15 درصد افزيش مي يابد به 360 ميليارد دلار برسد. ارتش آزاديبخش خلق در جريان زلزله سال 2008 چين توان خود را با بكار بردن 130 هزار نظامي و 4 هزار و 688 هلي كوپتر نشان داد و در كوتاهترين مدت يك ميليون و 400 هزار تن را از منطقه آسيب ديده تخليه كرد.
«هو جينتائو Hu Jintao» رهبر چين در سال 2005 به مناسبت 78 ساله شدن ارتش آزاديبخش خلق PLA و شصتمين سال شكست ژاپني ها از اين ارتش (در آن زمان نيرويي داوطلب و غير دولتي) گفته بود كه ارتش چين روحيه انقلابي خود را همچنان حفظ كرده است و روحيه انقلابي يعني انگيزه براي پيشرفت و پيروزي. ما با همان روحيه اي كه ژاپني ها را شكست داديم، داريم پيش مي رويم كه روحيه ملي مان شده است و اين روحيه نيرويي شده است كه ملت ما را به سوي پيشرفت و ترقي مي راند. بنا براين، ما نبايد اجازه دهيم كه اين روحيه تضعيف شود.

مائوي جوان با لباس PLA

ژنرالهاي چين نيز در يكم اوت 2005 به همين مناسبت ها و هريک به طور جداگانه در برابر واحدهايشان سخنراني كردند. ژنرال «پنگ گوانگ جيان» در سخنراني خود گفت كه تفكر دوران جنگ سرد هنوز جهان را ترك نگفته است و آمريكا نمي خواهد كشورهاي ديگر سريعا پيشرفت كنند. در چنين وضعيتي، نظاميان چين بايد همانند سالهاي گذشته حرف شنو و پيرو آموزشهاي حزب كمونيست باشند. با وجود اين، ما همچنان به قولي كه نزديك به چهل سال پيش «مائو» داد متعهد هستيم و نخستين كشور نخواهيم بود كه از سلاح اتمي استفاده كند. ژنرال ديگر در سخنراني خود اظهار کرده بود: تقويت بنيه نظامي چين يك حق مشروع ما است. در اين دنياي بي قاعده و بي ثبات، تقويت ارتش آزاديبخش چين لازم است و ما در اين راه به حرفهاي ديگران اعتنا نمي كنيم و امنيت وطن را به صلاحديد ديگران وابسته نمي سازيم. ژنرال فو تينگ گويي يكي ديگر از افسران ارشد در نطق خود از افراد ارتش آزاديبخش خلق خواست كه بر يكپارچگي و آمادگي خود را زير نظر حزب (حزب كمونيست چين) بيافزايند زيرا كه هنوز جنبش هاي سوسياليستي از سوي نيروهايي تهديد مي شوند و جهان آن طور كه بايد، امن نيست.
در آن روز اصحاب نظر به مناسبت سالگرد تاسيس ارتش آزاديبخش چين PLA گفته بودند كه بودجه نظامي چين خيلي بيشتر از آن است كه اعلام مي شود. چين ارتش خود را براي جهان قرن 21 تجهيز مي كند و دنبال جنگ افزارهايي نيست كه به سرعت كهنه مي شوند. چين در اين زمينه از تجربه شوروي (سابق) درس گرفته است. چين در حال حاضر بزرگترين خريدار جنگ افزار ساخت روسيه است و با روسيه به توافق كامل دست يافته و دو كشور به دوران اتحاد دهه 1950 بازگشته اند. چين همچنين همه تلاش خود را بكار مي برد تا كدورت و نقار گذشته با هند به فراموشي كامل سپرده شود. چين به اتفاق روسيه مي كوشند كه مانع گسترش نفوذ آمريكا در «اوراسيا» شوند.
به گفته اين صاحبنظران، دادن مهلت شش ماهه از جانب ازبكستان به آمريكا كه پايگاه خود در «خان آباد» را كه به نام «مبارزه با تروريسم» داير كرده است برچيند نيز به اتكاء حمايت چين بود.
اين صاحبنظران اظهارات خشونت آميز «ايوانفIvanov» وزير دفاع روسيه مبني بر خرابتر شدن اوضاع افغانستان پس از مداخله نظامي آمريكا را نوعي اخطار تلقي كرده بودند كه نتيجه سرد شدن مناسبات مسكو با واشنگتن و نيز تقويت هماهنگي هاي روسيه و چين بوده است كه روي هم قدرتي مافوق وسيع به وجود مي آورند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر