«ترودي روبين» مفسر روزنامه فيلادلفيا اينكوايرر كه ظرف يك سال اخير سه بار از عراق ديدن كرده در مقاله اي كه در 29 ژوئن 2004 در اين روزنامه كه به نقل از آن در برخي روزنامه هاي ديگر آمريكا انتشار يافته بود چنين نوشته بود:
اشغال نظامي عراق طبق اعلاميه دولت پايان يافته و اينك زمان آن فرا رسيده است كه بررسي شود چرا در عراق كارها از مسير خود خارج شد.
به نظر من بررسي بايد از اينجا آغار شود كه چرا سازمانهاي اطلاعاتي نتوانستند انفجارهاي انتحاري كه همه برنامه ها را فلج كرده ، از قبل پيش بيني كنند و در يك سال اخير منبع و منشا آنها را كشف و خنثي سازند. به پيش بيني من، اين عمليات در ماههاي آينده شدت خواهد يافت تا بر نتيجه انتخابات دوم نوامبر( 2004 ) اثر بگذارد، و شايد هم در سالهاي آينده. مي دانيم تا زماني كه انفجارهاي انتحاري ادامه داشته باشد نيروي 130 تا 140 هزار نفري آمريكا و يا بيشتر نمي تواند از عراق خارج شود حتي اگر تا ابديت باشد، و تا روزي كه عراقي ها در خيابانهاي خود سرباز خارجي ببينند باور نخواهند كرد كه اشغال نظامي پايان يافته و حاكميت دارند، لذا خشم آنان فروكش نخواهد كرد.
از خيل پيمانكارهاي كشورهاي مختلف به دليل ناامني و ترس از ربوده شدن كاري ساخته نيست و از 18 ميليارد بودجه نوسازي تنها سه و نيم ميليارد مصرف شده و آن هم در پيچ و خم هاي اداري حيف و ميل گرديده و صحبت از سوء استفاده هاي مالي است.
«روبين» نوشته بود كه ريشه مشكلات عراق نتيجه سياست نخوت گرايانه، تكبر آميز و خود بيني هاي تيم جورج بوش در كاخ سفيد است. در ميان اين تيم كسي حاضر نيست بپذيرد كه مقاومت و عصيان در عراق شديد است و شيرازه امور از هم پاشيده شده است.
اين تيم (گروه بوش) پيش از آغاز جنگ، به اخطارها و اندرز هاي ژنرالها، مشاوران و حتي «سيا» درباره «اوضاع پس از جنگ» توجه نكرد و نتيجه اين بي توجهي همين است كه امروز مي بينيم. وولفويتز يكي از اعضاي تيم، قبل از جنگ در جواب به سئوال خود من گفت كه عراق پس از جنگ اوضاعي شبيه آلمان و ژاپن بعد از جنگ جهاني دوم خواهد داشت. او نتوانست مجسم كند كه ملت درهم شكسته آلمان كه از هر سو در محاصره بود انتخابي جز قبول شرايط و استقرار نيروهاي خارجي در كشورش را نداشت ولي عراقي ها چنين نيستند، در ميان ملت عرب و در بين كشورهايي هستند كه با آنان دشمني ندارند.
تيم كاخ سفيد انتظار داشت كه احمد چلبي پس از ورود به عراق مورد استقبال قرار مي گيرد و دمكراسي برقرار مي كند.
موضوع ديگري كه به آن توجه نشد فرهنگ و روانشناسي اعراب است كه هيچ عرب مسلماني حضور درازمدت يك نيروي غربي را در منطقه تحمل نمي كند.
غارت بغداد پس از فرو پاشي دولت صدام باعث به وجود آمدن يك مافياي عراقي شد كه مزيد بر علت شده است.
سازمانهاي نظامي و انتظامي عراق را بدون داشتن منطق منحل كردند و چون نياز به نيروي بيشتر پيدا شد ذخيره ها را در آمريكا احضار كردند و ....
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر