کانون ایرانیان

۱۳۸۹ اسفند ۷, شنبه

شمار کشته شدگان در اولین روز از تجمعات ضد دولتی عراق به حداقل ١١ تن رسید













جرس: در ادامه اعتراضات مردمی در منطقه و در حالیکه معترضان و ناراضيان عراقی روز جمعه ٢۵ فوریه- ششم اسفند ماه را "روز خشم" نامگذاری کرده و جهت اعتراض به دولت، دست به راهپیمایی و اعتراضات خیابانی زده بودند، تیراندازی گارد ضد شورش به مردم، دست کم ۱۱ تن کشته و دهها تن زخمی بر جای گذاشت و جمع کثیری نیز بازداشت شدند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقام‌های عراقی گفته اند که در جریان درگیری های شمال عراق ۹ نفر کشته شده‌اند و در استان انبار نیز دو نفر جان خود را از دست داده‌اند.




بر اساس این گزارش، هزاران شهروند عراقی در پی فراخوان های اینترنتی و خیابانی، روز جمعه در ميدان تحرير (آزادی) بغداد جمع شدند و با ابراز خشم، سنگ و بطری و لنگه کفش به سوی پليس ضدشورش عراق پرتاب کردند.




گفتنی است پليس و نیروهای گارد ضد شورش از اوایل صبح حضور سنگينی در میدان و خیابان ها داشتند و در مقابل تظاهرکنندگان نیز برخورد تندی به خرج دادند .




همچنین گزارش‌ خاطرنشان کرد پس از آنکه نوری المالکی، نخست وزير عراق دعوت کنندگان به تظاهرات و معترضین دولت خود را "شورشيان القاعده و طرفداران صدام حسين" خواند، جمعيت به خشم آمدند و رفت و آمد خودروها هم در پايتخت عراق دچار محدوديت شد.سازمان‌دهندگان اين تظاهرات در واکنش به خواسته‌هايی چون بهبود خدمات عمومی، کمبود فرصت شغلی و اصلاحات سياسی بيشتر، اين حضور خيابانی را به راه انداختند.




عراق که طبق آمار شفافيت بين‌الملل، مقام چهارم در دولت‌های فاسد در دنيا را دارد، حدود هشت سال است از آمار بالای بيکاری و نيز کمبود برق و آب برای استفاده شهروندان، رنج می‌برد.




صباح السعدی، يکی از نمايندگان پارلمان عراق که در مقابل تظاهرکنندگان ظاهر شده بود، با فريادهای خشم آلود معترضان روبرو شد که فرياد می‌زدند: "چرا نمايندگان پارلمان درآمد ميليونی دارند در حالی که ما هيچ چيز نداريم؟"




گزارش خبرگزاری فرانسه می‌گويد انتظار می‌رفت ده ها هزار تن در اين تظاهرات حضور پيدا کنند ولی با خودداری مراجع تقليد از فراخواندن هواداران خود به خيابان، شمار زيادی به اين اعتراض نپيوستند.




مقتدی صدر که حزب او در دولت ائتلافی حضور دارد و از تظاهرات امروز هیچ حمایتی بعمل نیاورده بود، گفته است که بايد شش ماه به دولت حاکم فرصت داد تا عملکرد خوبی از خود نشان دهد.




گفتنی است تظاهرات عراق در ادامه ديگر اعتراض‌های مردمی در خاورميانه و شمال آفريقا صورت گرفته است و صفحه‌ای نیز برای آن با عنوان «روز خشم» در فيس بوک طراحی شده است؛ تا مردم و دانشجویان و معترضین را از طريق آن سازماندهی کنند.




لازم به یادآوری است معترضان مصری، یک ماه قبل، در روزی که "روز خشم" نامگذاری شده بود، به شدت اعتراض‌های خود علیه حکومت مبارک افزودند تا اینکه بعد از روزها، وی را وادار به کناره‌گیری کردند.




به گزارش خبرگزاری فرانسه، بيشتر کسانی که در ميدان تحرير بغداد حضور داشتند، از قشر جوان بودند و بر روی پلاکاردهای آنها نوشته شده بود :"سکوت کافی است، بايد سخن بگوييم."






یکی از معترضان به نام احمد راعد، ۳۳ ساله به این خبرگزاری گفته است "هشت سال گذاشته و هنوز (حاکميت) هيچ کاری برای ما نکرده است. حرف زدن کافی است، دست به کار شويد."




از سوی دیگر سازمان گزارشگران بدون مرز به ايجاد محدوديت در جريان اعتراض‌های بغداد برای خودروها اعتراض کرده و گفته با اين کار، خبرنگاران تلويزيونی نتوانستند در نزديکی ميدان تحرير برای مخابره تصاوير مستقر شوند و گزارش مستقيم بفرستند.




همچنین خبر رسیده است که محدوديت رفت‌وآمد خودروها در شهرهای سامرا، تکريت، بعقوبه و شهر رمادی به اجرا درآمده است. در جريان درگيری ها در شمال عراق درموصل و الحویجه هفت تن کشته و شماری زخمی برجای گذاشت.

در موصل تظاهرکنندگان برخی دفاتر دولتی را به آتش کشيدند و در الحویجه ساختمان شورای شهر به آتش کشيده شد. گزارش شده است که در جريان ‌ درگيری‌ها در ديگر شهرهای عراق حدود ۱۵ تن زخمی شده اند.




استعفای فرماندار بصره

در ادامه این گزارش آمده است در بندر بصره و پس از حضور ۳۰۰۰ تن از معترضان، فرماندار اين شهر استعفا کرد و پليس ضد شورش برای متفرق کردن جمعيت از شليک هوايی استفاده کرد. هيچ گزارشی از تلفات احتمالی در بصره منتشر نشده است.




در شهرهای نصيريه، کربلا و کوت معترضان با فريادهای "مالکی دروغگو" شعار سردادند. نیروهای امنیتی و گارد ضد شورش، گروه زیادی از معترضان در اين شهرها را دستگير کرده است.




يکی از مقامات رسمی عراق که نخواسته نامش فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفته است که فرماندار بصره استعفا نکرده و به دستور مالکی و به دليل اعتراض‌ها، از کار برکنار شده است. اين منبع همچنين گفته نوری المالکی نخست وزير عراق، فرماندار استان نينوا را هم برکنار کرده که البته هنوز خبر استعفای او منتشر نشده است.




دولت عراق در اقدامی برای ساکت کردن معترضان، حقوق سياستمداران را کاهش داده، بودجه صندوق‌های غذايی را افزايش داده و برنامه افزايش تعرفه که نتيجه آن افزايش قيمت مواد و اقلام غذايی است را به تعويق انداخته است.




طی هفته های اخیر، و بعد از پیروزی قیام های پیگیر و مداوم مردم تونس و مصر، معترضین و آزادیخواهان در کشورهای الجزایر، یمن، بحرین، لیبی، مراکش، کردستان عراق و ایران، دست به برگزاری تجمعات و راهپیمایی های اعتراضی زدند، که تمامی این اعتراضات با خشونت و کشتار مواجه شد.

 

View Original Article

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر