کانون ایرانیان

۱۳۸۹ تیر ۵, شنبه

فريدون احتشامي

فريدون احتشامي در سال 1341 در تهران متولد شد. وي در دوران کودکي علاقه و کشش خود را به موسيقي نمايان مي کرد و اکثر بازيهاي او در آنزمان ساخت سنتور با يک تکه چوب و مقداري سيم بود که صرفاً بازتاب همان تمايلات به شمار مي آمد. خانواده وي چون اين علاقه را در او دريافته بودند وي را بيشتر تشويق مي کردند. ولي مخالف بودند که او فقط يک ساز را ياد بگيرد و بيشتر تمايل آنها به اين بود که هنر را بايد علمي و با اصول آموخت. به همين سبب پس از تحقيقات مفصل وي را در دانشسراي هنر نام نويسي کردند و بعد از مدتي او به هنرستان ملي موسيقي و بعد هنرستان عالي موسيقي رفت و تا پايان تحصيلات در آنجا ماند. فريدون احتشامي از کودکي به موسيقي سنتي ايران علاقه زيادي داشت و به همين خاطر و با راهنمايي اساتيد آنزمان او ساز "تار" را براي خود انتخاب کرد. احتشامي هميشه در شيوه نوازندگي خود از تکنيک همراه با لطافت صحبت مي کند و بيشتر پيرو مکتب دهه گذشته مي باشد ضمن اينکه به تحول و پيشرفت موسيقي همراه با زمان نيز اعتقاد دارد.

احتشامي در هنر آهنگسازي نيز ممارست داشته و تا بحال چندين اثر از جمله موسيقي محلي و موسيقي سنتي و موسيقي فيلم و تأتر بوجود آورده است و در تمام آثار خود احساس همراه با تکنيک را رعايت کرده است.

علاقه وي در ساز تار به جايي رسيد که وي حتي روزهاي تعطيل به بهانه هاي مختلف به منزل اساتيد خود ميرفت و سعي بر اين داشت که بتواند بهره يي از اين ديدارها بگيرد.

فريدون احتشامي براي استادان خود احترامي فوق العاده قائل است به خصوص مرحوم حبيب الله صالحي که درباره وي نه تنها از لحاظ موسيقي بلکه از جهت اخلاقي و عاطفي سرمشق بوده است، او مي گويد:

«يادم ميايد روزي شايد يکي از روزهاي عيد بود به منزل شادروان حبيب الله صالحي در خيابان سهروردي رفتم. در زدم بعد از مدتي در باز شد، ديدم خود استاد صالحي در را باز کرد، چهره ناراحتي داشت ولي اين حال پذيرايم شد. داخل رفتم، وقتي چند دقيقه گذشت و من ديدم که حرفي براي گفتن ندارم! گفتم استاد چون روز تعطيل بود فکر کردم که بهتر است به منزل شما بيايم و پرده هاي ساز شما را عوض کنم. شادروان صالحي لبخند رضايت آميزي زد. و من مشغول شدم؛ در مدتي که مشغول کار بودم، خود استاد ساز ديگري آورد و روبروي من نشست و شروع به نواختن کرد. هر قطعه اي که مي نواخت توضيحي راجع به آن مي داد. به هر حال چند ساعتي گذشت و کار تمام شد. بعد از آن من متوجه شدم که روز قبل در منزل استاد اتفاق ناگواري پيش آمده بود که منجر به آتش سوزي شده بود؛ که براي همسر ايشان ايجاد ناراحتي کرده بود، ولي آنروز ايشان با آغوش باز من را پذيرفته بودند؛ روحش شاد».

به هر حال فريدون احتشامي در مسير کار خود از مکتب شادروان علي اکبر شهنازي، شادروان، مرحوم حبيب الله صالحي، و استاد هوشنگ ظريف بهره فراوان برده است و در کار آهنگ سازي خود را مديون استاد فريدون ناصري و پرويز منصوري ميداند.

از کارهاي ضبط شده فريدون احتشامي بطور خصوصي بايد از متجاوز بيست ساعت نوار همراه با ويولن دکتر جهانشاه برومند، ضرب جهانگير ملک، هوشنگ مهرورزان. نوارهايي با صداي ايرج خواجه اميري، حسن گلنراقي، مهدي بهزاد پور.

بداهه نوازي همراه ويولن دکتر جهانشاه برومند، سنتور فضل الله توکل، ضرب جهانگير ملک و هوشنگ مهرورزان و تعدادي نوارهاي ديگر ياد کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر