به گزارش ایسنا، صادق آملی لاریجانی روز چهارشنبه ۱۱ اسفند ماه، در همایش دادستانهای سراسر كشور با انتقاد از برخی رفتارهای قانونشكنانه عدهای كه حرفهای خود را منتسب به ولایت میكنند، بر برخورد با هتاكان به برخی مسوولان و خانوادههای آنان تاكید كرد و گفت "اگر ما به مسوول یا خانوادهاش انتقادی داریم، هر كاری راه خود را دارد و این به این معنا نیست كه در خیابانها راه بیفتیم و اجازه داشته باشیم هر حرفی بزنیم. البته كار دستگاه قضایی نباید فقط اظهار تاسف باشد. كار ما برخورد با این روشها و منشها است. جریان فتنه و حامیان آنها شاید مجرم باشند و قوه قضاییه باید حسب وظیفه به پروندههای آنان رسیدگی كند؛ البته درخصوص رسیدگی به این پروندهها نیز به دستگاه قضایی ظلم كرده و گفتند كه قوه قضاییه هیچ كاری نكرده است.
بسیاری برای خود حاشیه امن قائلند
لاریجانی در همایش مذکور که تحت عنوان نقش دادستان در مقابله با جرایم و تامین امنیت عمومی برگزار شد، با بیان اینكه "بار سنگینی از وظایف قوه قضاییه بر عهده دادستانهاست"، تصریح كرد: وظیفه برخورد با جرایم، پیگیری جرایم و حتی اجرای احكام، همه بر دوش دادستانهاست و میتوان گفت حفظ امنیت كشور به نوعی بر دوش دادستانهاست.
وی دادستانها و دادسراهای كشور را "مظهر صلابت و اقتدار نظام" دانست و افزود: بر این اساس باید این اقتدار را مهم تلقی كرد و در این راستا باید هرچه را برای ما مقدور است به كار ببندیم تا قوه قضاییه و نظام اسلامی دچار ضعف نشود.
آملی لاریجانی با تاكید بر اینكه "ما به قضات شجاع و قاطع نیازمندیم"، خاطرنشان كرد: در مدت زمان حضورم در دستگاه قضایی احساس میكنم بسیاری برای خود حاشیه امن قائلند. بر اساس كتاب و سنت، كسی از برخورد قاضی مستثنی نیست و قاضی باید نسبت به همه نافذ و قاطع باشد.
كسانی از اصل حضور در دادگاهها اجتناب میكنند
رئیس قوه قضاییه با اشاره تلویحی به عدم حضور و پاسخگویی مقام ارشد دولت در جریان رسیدگی به پرونده فساد مالی و اختلاس میلیاردی، گفت "كسانی از اصل حضور در دادگاهها اجتناب میكنند و آن را برای خود ننگ و عار میدانند؛ در حالی كه سرور و مولای ما خود در محكمه حاضر شد. عدهای كه میتوان گفت اتهاماتشان برجسته بوده و توجه اتهاماتشان قطعی است، در تلاش هستند كه از حضور در دادگاهها اجتناب كنند. قضات باید محكم بایستند و تابع جنجالها نباشند. "
رییس قوه قضاییه ادامه داد: البته این بحث فقط در مورد مسئولان نیست. گاهی در جریان برخورد با یك محارب یا كسی كه سرقت مسلحانه انجام داده است، هزاران سخن بلند میشود. قضات باید با شجاعت عمل كنند. كوتاهی در این جهت نه فقط به چهره قوه قضاییه بلكه كل نظام را زیر سوال میبرد. انعكاس بیرونی از یك سو و مسئولیتی كه ما در برابر حقتعالی داریم از سوی دیگر.
آملی لاریجانی خاطرنشان كرد: قضات به هیچ وجه نباید در برابر هیاهوها در رسانهها و در شهر منفعل شوند. در كنار اقدام مقتدرانه باید با عدالت و تقوا عمل كنند.
در جامعه اهرم فشار بسیار است
آملی لاریجانی با تاكید بر اینكه "بدون استقلال نمیتوانیم انتظار عدالت داشته باشیم"، اظهار كرد: در جامعه اهرم فشار بسیار است. از روابط شخصی گرفته تا رسانههای مختلف، حتی رسانههای عمومی. در یك پروندهای كه قاضی به این نرسیده كه شخص قاتل است یا تجاوز به عنف كرده، روزنامهها مینویسند كه فلانی مرتكب قتل شده و از مجازات تبرئه شده است. این ظلم به قوه قضاییه و قاضی بوده و حتما قابل پیگرد است؛ البته ما نیز نباید بهانه به دست رسانهها بدهیم. در پروندههایی كه با عواطف جامعه توام شده باید دقت بیشتری شود و سخن قابل توجیهی داشته باشیم.
ما نمیتوانیم این وضعیت را تحمل كنیم
رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به لباس شخصی های حامی رهبر جمهوری اسلامی که تحت حمایت نیروهای امنیتی و انتظامی و نظامی، به حریم خصوصی و جان و مال شهروندان و مخالفان حمله می کنند، اظهار داشت: عده محدودی به خود اجازه میدهند خارج از چارچوبهای شرعی هر كاری كه میخواهند انجام دهند. در كوچه و خیابان راه میافتند و علیه كسی كه خود به آن میل ندارند، شعار میدهند و خود نیز محاكمه و اجرا میكنند. ما نمیتوانیم این وضعیت را تحمل كنیم. در همین چند روز اخیر نسبت به برخی مسئولان و خانوادههای آنان هتاكی شد. این ظلم است. ظلم كه شاخ و دم ندارد.
وی ادامه داد: اگر ما به مسوول یا خانوادهاش انتقادی داریم، هر كاری راه خود را دارد و این به این معنا نیست كه در خیابانها راه بیفتیم و اجازه داشته باشیم هر حرفی بزنیم. البته كار دستگاه قضایی نباید فقط اظهار تاسف باشد. كار ما برخورد با این روشها و منشها است. جریان فتنه و حامیان آنها شاید مجرم باشند و قوه قضاییه باید حسب وظیفه به پروندههای آنان رسیدگی كند؛ البته درخصوص رسیدگی به این پروندهها نیز به دستگاه قضایی ظلم كرده و گفتند كه قوه قضاییه هیچ كاری نكرده است.
آملی لاریجانی تصریح كرد: عدهای كه رد پای آنها را تا جایی میتوانم بگویم به كجا برمیگردد، به دستگاه قضایی هجمه وارد كرده و مدعی شدند قوه قضاییه هیچ كاری نكرده است. این در حالی است كه دستگاه قضایی صدها پرونده را در فضایی ملتهب رسیدگی كرده است. در تهران پروندههای بسیار سنگینی مطرح بود كه مورد رسیدگی قرار گرفت. چگونه میتوان گفت كه قوهی قضاییه نسبت به فتنهگران عمل نكرده است؟
سطح جامعه باید از این برخوردهای نادرست پاك شود
وی با اشاره تلویحی به برخوردهای زشت لباس شخصی ها با خانواده هاشمی رفسنجانی در جوار حرم شهر ری تاكید كرد: سطح جامعه باید از این برخوردهای نادرست پاك شود. جامعه ما جامعهای اسلامی و برگرفته از كتاب و سنت است. خطاب به خانم یا آقایی كلماتی گفته میشود كه واقعا برخی از آنها مستحق حد است. چطور میتوان اینها را تحمل كرد؟ باید یك فرهنگ عمومی در جامعه ایجاد شود و همه مسئولان جهتگیری كنند. البته نباید این موضوع یكطرفه باشد و اگر هر فردی به هر دلیلی قصوری كرده باید رسیدگی شود.
رییس قوه قضاییه بدون اشاره به حمایت های قاطع رهبری طی سالهای اخیر از لباس شخصی ها و گروههای بسیج و انصار حزب الله، گفت: "هیچ وقت حاضر نیستیم در برابر عدهای قانونشكن منفعل باشیم. متاسفانه آنها به كار خود رنگ و لعاب دینی نیز میدهند و حرفهای خود را منتسب به ولایت میكنند. رهبری بیش از همه بر رعایت حقوق اشخاص تاكید دارد. "
آملی لاریجانی در ادامه طرح سوال كرد: آیا این حدودی كه شكسته میشود بر موازین اسلامی است؟ مگر هر فردی از فرد دیگری ناراحت باشد باید اینگونه عمل كند؟ در مورد حوادث اخیر از دادستان كل بهویژه دادستان تهران میخواهم كه موضوع را پیگیری كنند و البته درخصوص مسائل مشابه نیز باید اینگونه باشد. نگذارید كه سیر قانونی مخدوش شود.
فتنه سال گذشته واقعا فتنه بود، ادعای تقلب، دروغ بزرگی بود
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد "برخورد با ضدانقلابها" سخن گفت و ادامه داد "در اوایل انقلاب در كشور جریانهایی بود كه شعارهای آنان آرام آرام عوض شد. زمانی بنیصدر گفته بود كه من قانون را عمل نمیكنم كه امام فرمود غلط میكنی عمل نكنی. فتنه سال گذشته واقعا فتنه بود. در فتنه حق و باطل به هم میآمیزد. تا زمانی كه آرام آرام از انتخابات دور شدیم و جریانی ایجاد شد. ادعای تقلب، دروغ بزرگی بود. ما در شورای نگهبان گفتیم كه بیایند صندوقها را به صورت تصادفی مشاهده كنند اما نیامدند. باید توجه داشت كه ابطال انتخابات یك مسیر قانونی دارد و حتی در جلسهای نمایندگان آنها گفتند كه اگر صندوقها باز شود میدانیم كه نتیجه فرقی نمیكند. ما در مبادی مشكل داریم. "
رییس قوه قضاییه بدون اشاره به روند اجرا و شمارش آراء در جریان انتخابات ریاست جمهوری و دخالت های نهادهای فراقانونی و نظامیان در این روند افزود: كسانی در انتخابات رای نیاوردند باید عقلایی عمل میكردند. در نظام مردمسالاری فردی رای میآورد و فردی رای نمیآورد و البته ادبیات كسی كه رای میآورد نیز باید صحیح و عقلانی باشد و برخی تعابیر را به كار نبرد.
آملی لاریجانی تصریح كرد: از این حوادث نزدیك به دو سال میگذرد و آرام آرام صفها روشن شد. متقاضیان آمدن در روز ٢۵ بهمن ماه چه كسانی بودند؟ تمام ضدانقلاب بسیج شد و روسای استعمارگر كه دستشان به خون هزاران نفر آغشته است، مدافع این جریان شدند. قوه قضاییه نباید سیاسیكاری كند. قاضی در مقام صدور حكم نباید سیاسیكاری كند ولی باید سیاسی باشد تا موضوع را تشخیص دهد. قاضی باید حد و حدود جریانها را بشناسد. ممكن است فردا فتنهی دیگری باشد. باید مسیر را بشناسیم.
در دستگاه قضایی نیاز به اخلاق داریم
آملیلاریجانی در ادامه اظهاركرد: ما در دستگاه قضایی نیاز به اخلاق داریم. مراجعان به دادسراها نیازمند توجه خاصند. قضات به یك معنا باید ریاضت بكشند. مراجعان گاهی عصبانیاند و رفتار مناسبی ندارند و قضات باید با پروندههای متعدد و افراد مختلف مواجه شوند و قضات باید در رفتار با مراجعان مجاهده داشته باشند. این امر به متانت و شخصیت قاضی كمك میكند و در ارتقاء كمالی قاضی تاثیرگذار است و اگر توهینی به قاضی شد و او صبر كند این صبر بر استكمال وجودی قاضی خواهد افزود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر