کانون ایرانیان

۱۳۸۹ اسفند ۱۳, جمعه

مطالعاتي شيرين در مورد بستني

بستني ازجمله مواد غذايي است كه در سراسر دنيا مصرف زيادي دارد. بستني به دليل حالت رضايت و شادي و سرخوشي كه به انسان مي‌دهد، بسيار پرطرفدار است و مختص فصل خاصي نيست. اين ماده غذايي علاوه بر احساس شادي كه به انسان مي‌بخشد، حاوي انواع مواد مغذي و مفيد است.

جالب است بدانيد بتازگي محققان طي تحقيقاتي شيرين، دست به توليد بستني‌هايي مغذي‌تر و سالم‌تر زدند. آنها درصددند تا با افزودن موادي مانند فيبر، آنتي‌اكسيدان‌ها و مواد حياتي ديگر، از بستني يك غذاي كامل تهيه كنند. با اين كه بستني حاوي انواعي از مواد غذايي است ولي با اين كار محققان، به زودي شاهد نسل جديدي از بستني‌ها خواهيم بود كه سرشار از همه مواد غذايي لازم براي بدن است.


افزودن موادي مانند ماده حياتي pro bioti كه تا به امروز به انواع محصولات لبني افزوده مي‌شد، سبب بالا بردن ارزش تغذيه‌اي در بستني شده و افزودن فيبر به بستني سبب افزايش قدرت هاضمه و جذب بهتر مواد غذايي در بدن مي‌شود.


از آنجايي كه بسياري از بيماري‌هاي گوارشي با التهاب معده و روده‌ها و در اثر جذب ناقص مواد غذايي ايجاد مي‌شود، فيبر به عنوان يك ماده غذايي مفيد سبب بهبود جذب مواد غذايي و جلوگيري از التهاب و بروز بيماري مي‌شود، اما آنچه كه در افزودن اين مواد مهم است، حفظ طعم و مزه بستني است.


اين موادي كه به بستني افزوده مي‌شوند اغلب مزه تلخ و ناخوشايندي دارند و گاه سبب تغيير مزه و بافت در بستني مي‌شوند لذا براي حفظ طعم و مزه و بافت بستني مي‌توان از افزودني‌هايي مانند شكلات استفاده كرد.


تيم تحقيقاتي از انواعي از افزودني‌هاي مغذي و خوش‌طعم‌كننده در بستني استفاده كرده و به اين ترتيب ارزش غذايي آن را بالا برده‌اند.


در ادامه آنها سعي كرده‌اند تا علاوه بر بالا بردن مواد مغذي در بستني، مواد مضر و زيان‌آور موجود در بستني مانند قندها و چربي‌هاي آن را نيز كاهش دهند تا نه‌تنها هرچه بيشتر بر سلامت اين ماده غذايي پرطرفدار بيفزايند، بلكه يك غذاي كامل و سالم را نيز تهيه كنند.


science daily
مترجم: آزاده سيد ميرزايي جهقي

View Original Article

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر