تل خسروی
تل خسروی یا تل خسرو تپه ای در جنوب شهر یاسوج است که به فاصله ای کمتر از چند کیلومتری آن قرار دارد. بر اساس روایتهای محلی، کیخسرو کاخی بر سر این تل یا تپه بنا نهاده بود که پرفسور گاوبه، آثار آن را به صورت عمارتی با آجرهای زرد چهارگوش و آجرهای سرخ از نوع آجرهای پل علیایی بهبهان (ارجان قدیم) مشاهده کرده و این مکان را به پیش از دوره هخامنشیان مربوط دانسته است. این تل که به هزاره سوم از میلاد و سده نهم و دهم هجری قمری تعلق دارد، در 4 کیلومتری جنوب شهر یاسوج، در نزدیکی روستای تل خسرو واقع شده است.
تل مهره ای
تل مهره ای در یک کیلومتری شرق روستای سقاوه یاسوج قرار گرفته است. یکی از تپه های ماقبل تاریخ در استان است که به هزاره سوم و چهارم پیش از میلاد تعلق دارد.
تپه دم چنار
محل قرار گرفتن این تپه که یکی از تپه های پیش از تاریخ است، در نزدیکی روستای دم چنار یاسوج است. این تپه تاریخی به هزاره سوم و چهارم پیش از میلاد تعلق دارد و از نظر تاریخی با دیگر تپه های منطقه، به ویژه تل مهره ای و تل خسرو توانایی برابری دارد .
آتشکده گل سرخدان، آتشکده خیرآباد، قبرشاپور، بقعه خضر، امام زاده سید محمد، قلعه دختر، قلعه مانگشت، امام زاده پنجه خل، پل قلعه دختر (دهدشت)، تل چگاه، تل گبر، تل گرد و پل پیرین / برین (ممسنی) از دیگر جاذبه های تارخی و معماری استان کهگیلویه و بویر احمد است که دوست داران تاریخ و فرهنگ را به سوی خود جذب می کند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر